top of page
  • Writer's pictureameaendrasei

¨4 ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ Α.ΜΕ.Α. ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ¨

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 ο Δήμος Ναυπλιέων δοκίμασε και παρέλαβε παρουσία πολλών, τα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ “SEA ACCESS”, όπως αναφέρεται στην Iστοσελίδα του Δήμου με τον παρακάτω σύνδεσμο:



και όπου θα ήταν σε χρήση από την Δευτέρα 29 Ιουνίου.

Την επόμενη Πέμπτη 2 Ιουλίου θελήσαμε να επισκεφτούμε τις παραλίες και να δοκιμάσουμε τα νέα αυτά συστήματα και να απολαύσουμε τη θάλασσα .


Η ΟΡΓΗ και η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ κυριάρχησαν στα συναισθήματά μας όταν χάνοντας όλη τη μέρα δεν καταφέραμε να κάνουμε κανονικό μπάνιο και να κολυμπήσουμε διότι τα μέτριας ευκολίας και ασφάλειας προς το χρήστη νέα μηχανήματα στις παραλίες ΚΑΡΑΘΩΝΑ, ΔΡΕΠΑΝΟ και ΤΟΛΟ είναι τοποθετημένα σε πολύ ρηχά σημεία, όπου το περιορισμένο μήκος της ράγας του συγκεκριμένου συστήματος δεν βοηθάει. Μάλιστα οι δύο πρώτες παραλίες έχουν βραχώδη βυθό και σερνόμενοι να βρούμε ανεπιτυχώς βαθύτερο σημείο τραυματίσαμε τα πόδια μας. Στο Τολό όπου ήταν η τρίτη ανεπιτυχής προσπάθεια, το μικρό κύμα είχε παρασύρει και θάψει τον εύκαμπτο διάδρομο και δυσκόλεψε ιδιαίτερα την επιβίβαση και αποβίβαση μας στο κάθισμα του μηχανήματος με κίνδυνο να πέσουμε και να τραυματιστούμε. Αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες εκείνη τη μέρα στις 7 το απόγευμα γιατί ήρθε κάποιος που μάζεψε και αποθήκευσε το μηχάνημα στο χώρο των αποδυτηρίων.


Επιστρέψαμε την Κυριακή 5 Ιουλίου ελπίζοντας ότι θα κάνουμε τελικά μπάνιο στη παραλία ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ. Εκεί διαπιστώσαμε ότι παρόλο που το μηχάνημα ήταν στημένο σε καλό σημείο και θα μας έβαζε σε ικανοποιητικό βάθος στη θάλασσα, μετά από δοκιμαστική χρήση όπως απαιτούν οι οδηγίες χρήσης πριν ανέβει κάποιος, το κάθισμα του σταμάτησε να κινείται σκαλώνοντας σε παραμορφωμένο μέρος του μετάλλου της ράγας κύλισης κάνοντας θορύβους και μένοντας εκεί χωρίς να έχει δυνατότητα να κινηθεί πάλι.


Για ότι γράφουμε αποδεικνύεται από φωτογραφίες και βίντεο που ακολουθούν και δεν είναι της φαντασίας μας.

https://www.youtube.com/watch?v=zA1k4elaK6k ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ

https://www.youtube.com/watch?v=mIbrIjsZYJo ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΟ ΤΟΛΟ









Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία που υπεστήκαμε και πολλά χιλιόμετρα διαδρομών, όπως πιθανόν και πολλοί άλλοι σαν εμάς, θα θέλαμε κάποιες απαντήσεις από το Δήμο Ναυπλιέων :

- Με τι κριτήρια η επιτροπή του Δήμου έκρινε και παρέλαβε αυτά τα συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα;

- Γιατί ο Δήμος δεν επέλεξε κάποιο γνωστότερο και δοκιμασμένο σύστημα που ήδη υπάρχει εδώ και χρόνια στις παραλίες της Χώρας αλλά κάποιο μη δοκιμασμένο αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας, μη εύκολα προσαρμόσιμο στις ιδιαιτερότητες των παραλιών του Δήμου Ναυπλιέων;

- Γιατί εμπιστεύτηκε την κρίση κάποιου που το δοκίμασε τη μέρα δοκιμής και παραλαβής ο οποίος δεν έχει εμφανή κινητικό πρόβλημα και το έκρινε «εξαιρετικό και εύκολο στη χρήση του », επειδή απλά κάθισε πάνω του και δεν καλέσατε τα πραγματικά Α.με.Α. που θα είναι και οι χρήστες των μηχανημάτων, να σας πουν τη γνώμη τους;




- Ποιοι ήταν οι άνθρωποι με αναπηρία που λέτε ότι ενθουσιάστηκαν με το σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα ενώ εμείς απογοητευτήκαμε;

- Έχετε δει ποτέ κάποιο πραγματικό Α.με.Α. να κάνει πλήρη δοκιμή της διάταξης αυτής, από το να παρκάρει, να κατέβει από το αυτοκίνητό του, να ανέβει στο μηχάνημα, να μπει στη θάλασσα, να βγει, να κατέβει από το μηχάνημα, να χρησιμοποιήσει το ντους, τα αποδυτήρια, την τουαλέτα, τους διαδρόμους και όλα αυτά χωρίς βοήθεια, εύκολα και με ασφάλεια, πριν προβείτε στην επιλογή του, την προμήθειά του, την εγκατάστασή του, την αδειοδότηση και παραλαβή του;

- Πόσα χρήματα σπαταλήθηκαν και από ποια χρηματοδότηση για να έχουμε αυτό το κακό αποτέλεσμα;

- Δικαιούνται οι παραλίες του δήμου σας τις ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ με αυτή τη ποιότητα προσβασιμότητας για Α.με.Α.;


Αυτά είναι μόνο λίγα από τα ερωτήματα που μπορεί να θέσει κάποιος και θα σας πούμε και την πρόβλεψή μας κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ που είναι ότι οι παραλίες ΚΑΡΑΘΩΝΑ, ΔΡΕΠΑΝΟ και ΤΟΛΟ θα έχει πολύ χαμηλή ή καθόλου επισκεψιμότητα από Α.με.Α. για τους λόγους που αναφέραμε στη δοκιμή μας και για το ΚΟΝΔΥΛΙ θα πρέπει να δείξει το μηχάνημα την αξιοπιστία του στο χρόνο για να το εμπιστευτεί κάποιος. Τα Α.με.Α. που έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης σε πιο μακρινές αποστάσεις θα επιλέξουν ασφαλέστερες και πιο σίγουρες λύσεις σε παραλίες άλλων Δήμων όπου εκεί η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ δεν περιορίζεται στο ωράριο και τις καιρικές συνθήκες που θα επιλέξει ο κάθε δήμος να έχει προς χρήση το σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα που έχει επιλέξει, αν φυσικά σας απασχολεί αυτό.


Με θλίψη και αγανάκτηση,

¨ΑΜΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…¨



523 views0 comments
bottom of page